Medaljedryss over Manstad skolekorps

Medaljedryss over Manstad skolekorps
Manstad drilltropp
Ni gull, 12 sølv og tre bronse fikk Manstad-drillerne med seg hjem fra Skjærgårdsdrill i Horten.

Manstad drilltropp
Manstad drilltropp

I sesongens første konkurranse viste drilljentene fra Manstad Skolekorps at de har trent godt i vinter. Her fikk de konkurrere med drilltropper fra Andenes i nord til Vennesla i sør, og troppen på 22 jenter gjennomførte en av sine beste konkurranse både i antall utøvere og i prestasjoner. Ni gull, 12 sølv og tre bronse ble resultatet etter tre dager med konkurranser i teknisk ferdighetsdrill og danseprogrammer, godt hjulpet av dyktige instruktører og en stor delegasjon foreldre og søsken på tribunen.

Vant for første gang

For aspiranttroppen var dette den aller første konkurransen hvor de fikk vise sitt program, og de fem jentene på 8-9 år leverte en strålende og sjarmerende innsats på gulvet. Juveniletroppen som er med i sitt andre år i konkurransedrill, tok et vel fortjent gull med sitt dance-program. Jubelen stod i taket da det var klart at de hadde vunnet sin første konkurranse noensinne. Også de andre troppsprogrammene gjorde en kjempeinnsats og fikk alle med seg sølv hjem.

Junior 1.divisjon: Nora Julsen, Andrine Skallebakke, Oda Michelsen, Amalie Rydningen, Leah Hauge Brarud og Amalie Bustgaard Pettersen. Troppen fikk to sølvpokaler.
Junior 1.divisjon: Nora Julsen, Andrine Skallebakke, Oda Michelsen, Amalie Rydningen, Leah Hauge
Brarud og Amalie Bustgaard Pettersen. Troppen fikk to sølvpokaler.
Dominerte i ferdighetsdrill

I individuell drill ble Amalie Bustgaard Pettersen (12) den store grossisten. Hun vant både 1-baton (en drillstav), 2-baton(to drillstaver) og X-trut, og fikk sølv i dance. I tillegg var hun med å vinne i to duetter med lagvenninne Oda Michelsen. Også Kari Engseth, Mia Njøsen, Mina Mohn Gjølberg, Oda Rosseland Strande, Nora Johannessen, Ida Hauge Brarud, Amalie Rydningen, Leah Hauge Brarud og Nora Julsen tok med seg edelt metall hjem i solo og duetter.

Første konkurranse som senior

Thea Fjæraa (16) som er mange ganger norgesmester på juniornivå, hadde i helgen sin debut som senior. Med mange treningstimer i bagasjen klarte hun å levere på gulvet og fikk en 3. plass i 2-baton og en flott 5. plass i 1-baton. I tillegg kvalifiserte hun seg også for NM med sitt dance-program. Dette er en meget sterk prestasjon i konkurranse med landets beste seniordrillere.


Juveniletroppen: Mina Mohn Gjølberg, Ida Hauge Brarud, Oda Rosseland Strande, Nora Johannessen,  Kari Engseth og Noomi S. Johnsen. Troppen vant gull i dance.
Juveniletroppen: Mina Mohn Gjølberg, Ida Hauge Brarud, Oda Rosseland Strande, Nora Johannessen,
Kari Engseth og Noomi S. Johnsen. Troppen vant gull i dance.
Fellesskap på tvers av alder

Neste konkurranse for Manstad-drillerne og hovedinstruktør Stine Bustgaard Pettersen er Østlandsmesterskapet i begynnelsen av mars. For drillerne er dette et nytt høydepunkt som både er arena for et godt sosialt fellesskap og drillprestasjoner. En stor fordel med konkurransedrill er at det oppstår minner og vennskap på tvers av alder.