Manstad skolekorps drilltropp er klare for EM, og stiller til start i åtte grener.

Hele troppen stiller til start i drilldans, etter å ha kvalifisert seg gjennom NM i juni. Der feide de alle de andre konkurrentene av banen, og tok en meget sterk førsteplass. Samtidig er klubben representert i syv individuelle grener.

– Vi håper selvsagt på en bra plassering i konkurransen der hele troppen er samlet, men vi vet samtidig at nivået er veldig høyt. Vår tidligere besteplassering er en femteplass, men vi skal forsøke å tangere den, forteller Stine Bustgaard.

Hun er trener for troppen, og informerer også om at laget har med noen «lånedrillere» til Lignano Sabbiadoro, hvor konkurransen finner sted. Totalt deltar 14 ulike land i drillekene i Italia.

 

theabennyem2016
Thea Fjæraa og Benedicte Vollhaug tok en sterk 3. plass i Twirl Duett Junior i EM i Italia 2016

– Vi har med to fra Oslo drill, og én fra Skedsmo. Resten er fra Manstad drilltropp, men de er gode forsterkninger, ler Bustgaard.

seniortroppem2016fb

Amalie Bustgaard Pettersen (12) har drevet med drill i seks år, og er åpenbart et stort drill-talent.

Pettersen er regjerende norgesmester i tre grener, vant sølv i en annen gren, og tok gull med selve troppen. Dermed stiller hun til start i hele fem grener i Italia. – Jeg deltok i VM i fjor, og der endte jeg på en sjuendeplass. Det er umulig å ha oversikt over nivået på alle deltakerne i EM, men jeg satser på å gjøre det godt i EM også – selvsagt. Målet er å bli topp 8, og dermed nå finalen – så får vi se hvor langt det går, sier Pettersen.

Ungjenta er også datter av trener Stine Bustgaard, og har fått drillet drill inn i blodet fra ung alder.

– Drill er veldig gøy, og jeg får bra med tips av mamma. Hun er en flink læremester, forteller hun.

 

Amalieem2016fb

Oda Michelsen og Amalie Bustgaard Pettersen er tatt ut som reserve i Twirl duett Preteen.

Odaogamalieem2016